Zdravim, neviem ci moja otazka alebo problem su hodne zakladania novej temy
Tento vikend som vymenil moj stary prijmac VU ZERO za Amiko Viper 4K, zatial mam v nom openATV 6.4 + kodi 18.6 a StreamCinema. na prvy pocit to ide svizne
A doteraz som pozeral filmy cez stary cinsky box S905X 2/8GB pod coreelecom +SC, dovod upgrade bol ze budem mat vsetko v jednom boxe.
Mozno robim nieco zle, alebo nemam dobre nakonfigurovanu enigmu, ale som rozcarovany z toho ze ked si dam prostredie v Amiku na UltraHD, tak mi vsetko upscaluje na rozlisenie 4K, a ani sa mi nezmeni frekvencia snimkov, a ked to necham na FullHD, tak sa sice framerate niekedy zmeni, ale 4K obsah je downsccalovany..
robi mi to pri filmoch z lokalneho NAS ako aj cez SC a vidim tzv "microlaggy" v oboch pripadoch
Archiv CZSK som si zatial nekupil, lebo som niekde cital ze ked zmenim alebo preflashujem image v prijmaci tak si ho musim kupit znova...
box s CoreElec to robi automaticky, aj telka mi ukazuje sppravne ako sa zmenilo video rozlisenie a aj Hz. bez mikrolagov.
Chcem a poprosit o radu ci zmenit image, alebo nieco specialne nastavit v enigme, a aj ako to ide u vas
dakujem
r.
Do Enigmy2 kodi nepatrí nepracuje korektne !
na to máš archiv premium ,presne na to bol masterom270 vytvorený
neviem čo si kde čítal ale pred zmenou image ,si len zálohuj položku plugins/extension/archivCZSKpremium
po flash image daj základnu verziu archivpremium instal telnetom a prekopíruj nazad svoju zálohu do pluginu extension , kupovať ho znova teda netreba max povolíš raz za čas update podla aktualizácii ktoré ti vyhovuju ,viac sa ti k tomu nevyjadrím
na to máš linux fora - dakujem za pochopenie -
Linux Enigma2 / Archiv CZSK premium V9 mtester270 / Stream Cinema 1.2.2 / update 28.08.2020
Hansolo & JL1:
Dakujem vam za odpovede, vyskusam vecer ked sa dostanem ku boxu
nemam probl poslat mtesterovi odmenu, ktoru si za svoju pracu zasluzi, len som bol v tom ze po preflashovani to musim zakazdym kupovat znova...
len stale nepoznam odpoved na otazku ci ArchivhCZSK premium - alebo cz Kodi v enigme spravne prepnu rozlisenie a snimkovu frekvenciu pri prehravani videi zo StreamCinema.
r.
Tak som si to rozklikol no si teda kupil za škatulku ![Dodgy Dodgy](https://forum.cder.sk/images/smilies/dodgy.png)
ved to má rozlíšenie max 1080p aj ked ti zdekoduje 2160p ale výstup ti to transkoduje na 1080p max
nuž lacno kupiš 2x kupiš ![Big Grin Big Grin](https://forum.cder.sk/images/smilies/biggrin.png) vrátiť vymeniť dakujem neprosím .............
Video dekódovanie
Dekódovanie: MPEG-2: MP ML MPEG-4: ASP L5, H.265 / AVC: MP L3.2 VC-1: AP L1,2160p / 1080p / 1080i / 720p / 576p / 480p / 576i / 480i
Rozlíšenie: 1080p / 1080i / 720p / 576p / 480p / 576i / 480i
Video Standard: PAL / NTSC
Rýchlosť prenosu dát: až 15Mbits / s
Formát zobrazenia: 4: 3,16: 9
Linux Enigma2 / Archiv CZSK premium V9 mtester270 / Stream Cinema 1.2.2 / update 28.08.2020
no ciel bol mat uz 4K prijmac uz aj H265, a vsetko v jednom a nie dve skrinky.
pri UHD free programoch je obraz ako vino. Len tie filmy ma jeduju,
@"JL1"
ok vyskusam, dik za tip + nastavim na 720 prostredie
r.
no transkodovať 2160P na 720P je ako pustiť si vhs kazetu ale skus
za 90ečiek kvalitný stb 4K aj zo sat tuner DVBS2 nekupiš , tomu ver tak nech sa ti darí .........
Han SolO:
netrvam na tom boxe, a nemyslim si o sebe, ze som - ako bratia cesi hovoria "kolenovrt"
subjektivne je to o niekolko tried rychlejsi box ako moje stare cca 5rocne VU zero.
Dovod je ze TV pozeram zo satelitu, a pouzivam aj StreamCinemu, tak som to chcel mat v jednom boxe s jednym dialkovym
viem ze existuju tie dual booty android/enigma prijmace, ale to mi pride neprakticke riesenie
ale rad si necham poradit
vdaka
Tento HD prijimac vlastním - na filmy pouzivam ArchivCZSK premium - za to Euro za update sa opati viac ako free verzia
Kodi 17.6 a SC v tom moc nie - je to ako záloha.
Jediny problem co som s tým mal je, že prehravanie 4K filmov z ext. uloziska prepojeného cez prijimac ide nejak spomalene zvuk/obraz
O upgrade enigmy i na tento prijimac sa stara jeden nemenovaný obchod predavajuci sat. techniku, mozno by pomohla zaloha od nich.
Ja idem na ich zalohách a podobný problém nemám.
Posledné moje vyjadrenie ohladne Enigma2
ak si kupite confiigurovaný stb stáva sa z vás tkzv klikač zapnuť a bežať aj z bordelom od predajcou
ale o tom to E2 nie je , prvý box linux ležal v skrini 2 mesiace - medzitým študia drobné porady a poznámky
prvé pokusy ,configuračky,atd ,dnes už sme inde ale stále ho ovládam po 5 rokoch tak max na 90%
nehambím sa za to má neskutočné možnosti a nuti ťa učiť sa stále dalej a dalej
test kodi na figu , test kodi litlle nafigu ,archiv old aj archiv premium bez problémou ,je jedno či to má mipsel alebo arm
jednoducho kodi do enigma2 nepatri , špiní to flash aj ram ,dajte si tam čo chcete kodi patrí do androidu a archivpremium do linuxu
ostatné je na vás pe mna toto téma uzavreté ...............
Pani, takze takto:
po hodine skusania som dosiahol na mojom STB len to, ze mi konecne prepina rozlisenie aj Hz pri programoch, zo vsetkych kombinacii sa mi osvedcilo nastavenie videa Automaticke rozlisenie - NATIVE.
telka spravne detekuje SD/HD/UHD +Hz ale zatial len pri satelitnych programoch, len TV sa ide z toho zblaznit, medzi prepinanim je tma mozno aj 5sec, kym sa STB s TV dohodne a prepne ![Smile Smile](https://forum.cder.sk/images/smilies/smile.png)
v KODI a ani pri prehravani z lokalu NAS sa mi rozlisenie ani frekvencia nemeni, ArchviCZSK som zatial neinstaloval.
STB som ale kvoli rychlosti prepinania vratil autom.rozlisenie - VYPNUTE a nechal som to v 1080p takze sa vsetky prg prepocitavaju, ale zas je rychlost prepinania v pohode
mam tam img openATV 6.4, cez vikend skusim downgrade na 6.3/6.2 a uvidim ake dosiahnem vysledky
potom sa ozvem ako som dopadol, resp svoje otazky presuniem na linuxove E2 forum
zatial vam vsetkym dakujem za rady a nazory.
R.
Odkedy je ab linuxové forum ?? ![Big Grin Big Grin](https://forum.cder.sk/images/smilies/biggrin.png) ty tomu dávaš dnes ![Big Grin Big Grin](https://forum.cder.sk/images/smilies/biggrin.png) jednoducho no comment
Ujasni si pojmy a dojmy linux fora poskytuju podporu image backup testy návody zálohy atd
skus smerom eng / ger alebo cz forá to kde sa ty pohybuješ je len pokec o ničom tak to tam aj bolo a tak aj zostane
pekný večer a nerob tu reklamu na akože to forum kde všetci vedia všetko a nikdo nevie nič a ked dačo tak to skopíruju z vonku
a potom prezentuju ako vlastné nápady
@"Han Solo" dakujem za rady a nazor, ake navrhujes riesenie?
Som Lama, ktora si chce rozbehat STB podla vlastnych potrieb, uvidime ci sa to podari mat AllInOne riesenie, ked nie nemam probl pouzivat dve krabicky a dva dialkove.
Z CE som nauceny a zvyknuty, ze sa mi rozlisenie a framerate automaticky menia podla obsahu, o com ma informuje aj moja TV. z E2 mi to nerobi, preto som sa do toho problemu zavrrtal..
Ak ste niekto z vas co ma E2+HiSilicon STB, a mate telku kotra dokaze zobrazit parametre vstupneho video signalu, tak mi skuste otestovat nejake videa zo SC, kde sa meni rozlisenie HD/UHD, a aj framerate ci vam to posiela Enigma 1:1 do TV, a je jedno ci cez Archiv Premim alebo cez Kodi plus aky image a konkr STB mate
dakujem
r.
Velmi rád by som ti pomohol ale fičím na 2x mipsel VU+ / 2x TV FHD
a kedže nemám UHD TV ostávam na FHD 1080p ,takže 4K alebo UHD u mna zatial nie
Nerad se vmesuju do vasi diskuze ohledne KODI a VU+ pripadne OATV. Mam 2 boxu a diky tomu, ze jsem tam nahral fw 6.4 a rozjela se konecne KODI 18.6 nemam potrebu zazracnych karbicek se zelenou popelnici byt by byli pozlacene. Jede me na Vuckach co potrebuji a jsem spokojeny..
VU+UNO4KSE, VU+Duo4K, XBOX-X s KODIv18.8. Všechno OK
Moje funkční záloha KODI v18.8 je TADY
@"JIKARU"
Unikla ti zakladna otazka - myslienka tohto vlakna a to ci niekomu pod E2 v kodi 18.6 sa prepina rozlisenie a framerate podla zdroja videa.
Je pravda, ze nektere filmy se chovaji podivne a snimkovani se zasekava. Podle me to neni v nastaveni E2, ale spracovani filmu samotneho. Mozna se pletu...
VU+UNO4KSE, VU+Duo4K, XBOX-X s KODIv18.8. Všechno OK
Moje funkční záloha KODI v18.8 je TADY
|