30.04.2020, 14:50
(29.04.2020, 21:49)Marek71cz Napsal(a): Jo, novější Sony tuším od řady XF9xxx už podporují i Dolby Vision. Akorát obsah je snad jenom na BluRay, ve Stream cinema jsem nenarazil. Tam jsou HDR10 ripy už docela běžné a na slušné TV je to poznat. Jinak nemá smysl si 4K HDR vůbec pouštět, pokud na to není adekvátní TV, protože uživatelé jsou z toho zmatení a říkají že HDR je nanic, přitom jenom nemají správný HW.Ted delam pokusy s DV. existuje kontejner ktery slozi jak video stopu tak DV do jednoho mp4(zvuk to umi pouze ac3 pze dolby ).
vcera sem narazil ze posledni verze mkv kontiku rozezna dv stopu a dokaze ji nalepsit k videu a udela z toho .ts
kodi samozrejme zatim toto neprehraje (myslim ze to bude placennim dolby). co sem vycetl tak to umi nvidia a v tv pouze origo prehravac (android video). me se to tedy prehrat zatim nepovedlo. jedine kdy sem videl overlay DV byl ten test soubor co jsem posilal vejs. o vejkendu zkusim laborovat stim mkv a uvidime.
dalsi co jsem nasel je ze to snad umi prehrat PLEX, ale nevim zda streamovane a zda neni podminka plex+shield.
na bluray je film ulozen v jednom souboru ale obsahuje 2 video stopy asi tedy bd prehravac to pak slepi? nebo tv jen rozezna obe stopy pouze po hdmi?
Bavi me se v tom vrtat, je jasne ze obsah na sc jen tak nebude, ale pokud je nekde komplet bd jak v isu nebo soubory, tak stopy obsahuje (pokud je film tedy v DV).
Nevim jak nove XG sonky, mozna ony uz maji podporu z disku preluštit DV stopu? mozna androjd 9?
65xf9005, NASA PC