21.09.2021, 18:01
Hm, zacinam sa pohravat s myslienkou, ze mozno cakam od HDR nieco ine ako to v skutocnosti je. Mozno cakam, ze to bude omalovanka a wow efekt, ale v skutocnosti to je nieco, co vyzera prirodzenejsie.
Zatial pozorujem dva druhy HDR obsahu:
1. zabudovane aplikacie Youtube, Netflix, VLC: HDR videa su farebne az presatruovane, dalo by sa povedat ako demo videa v predajni, wow efekt
2. kodi a ps4: HDR videa su nudne a tmavsie, v porovnani s non-HDR
Najskor som podozrieval, ze to bude len problem Kodi + Android v TV s nejakym exotickym cipom. Ale potom ma zmiatol HDR mod na PS4. Hry v nom vyzeraju nudnejsie ako ked vypnem HDR.
Chystam sa spravit este zopar testov:
1. skusit obist stream cinema a pustit cez KODI nejake referencne demo videa z USB alebo NASu
2. skusit HDR na PS4 bud z Blu-ray, alebo zase Netflix/Youtube
Dam vediet ako som dopadol, ked si najdem trosku cas. Stale som si nie isty, ci je ten nudny tmavy HDR prejav sposobeny zdrojom, alebo obsahom.
Zatial pozorujem dva druhy HDR obsahu:
1. zabudovane aplikacie Youtube, Netflix, VLC: HDR videa su farebne az presatruovane, dalo by sa povedat ako demo videa v predajni, wow efekt
2. kodi a ps4: HDR videa su nudne a tmavsie, v porovnani s non-HDR
Najskor som podozrieval, ze to bude len problem Kodi + Android v TV s nejakym exotickym cipom. Ale potom ma zmiatol HDR mod na PS4. Hry v nom vyzeraju nudnejsie ako ked vypnem HDR.
Chystam sa spravit este zopar testov:
1. skusit obist stream cinema a pustit cez KODI nejake referencne demo videa z USB alebo NASu
2. skusit HDR na PS4 bud z Blu-ray, alebo zase Netflix/Youtube
Dam vediet ako som dopadol, ked si najdem trosku cas. Stale som si nie isty, ci je ten nudny tmavy HDR prejav sposobeny zdrojom, alebo obsahom.