• 0 Hlas(ů) - 0 Průměr
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
SpeedTest
#1
Čaute ľudia, ako je to s meraním rýchlosti cez SC? Na speedtest.net, alebo speedmeter.sk mi ukazuje rýchlosť cca 600Mbit/s, čo aj súhlasí s mojim netom. No cez speedtest v nastavení SC som viac ako 90Mbit/s nemal. Vie niekto o tom povedať niečo viac?
  Odpovědět
#2
Aky server ti meral? Pri merani ti SC napise koho sa pyta. u mna to bolo speedtest...orange.sk a nameral mi 580Mbit/s co sedi. Mam Orange Premium (600Mbit/s). Navyse ty to robis asi na krabicke ktora ma mozno 100Mbit/s sietovku.
  Odpovědět
#3
Jasné že určite má 100Mbit Lan kartu, preto mu to viac nepustí.
  Odpovědět
#4
Ďakujem za odpovede, mám Android TV od Sony a mate pravdu, po googleni som prišiel na to ze je tam port 100BASE-TX, takže preto také rýchlosti. Aspoň som múdrejší.
  Odpovědět
#5
Nastav si cache na delší dobu, budes si moci prehrat větší filmy bez sekání, kra už většinou zvládá i větší bitraty.
  Odpovědět
#6
Cache mam nastavený už dávno cez doplnok Xanax. Filmy mi idú v pohode aj v 4K, len ma zarážala tá rýchlosť pri speedteste. Je smutné, že v TV dnešnej doby, kedy je sú na optike podstatne vyššie rýchlosti dajú Lan porty so 100Mbit/s, ale takejto hlbšej analýze som sa pred kúpou nevenoval.
  Odpovědět
#7
Jestli má usb3 port, tak bych zkusil https://www.aliexpress.com/item/32808368...51051f3-22

Měla by běžet i na usb2.0, ale bude tam nižší rychlost (údajně kolem 350mbit half duplex).
  Odpovědět
#8
Netušil som, že také niečo existuje. USB 3.0 je, takže to skúsim objednať, možno tým pomôžem aj druhým ľuďom.
  Odpovědět
#9
Nestoji to tak vela, ze by si si tym mohol ublizit, ale onehda napr. Samsung robil k svojim TV Wifi dongle za 50eur, ked bezna dongla stala do 10Eur. Vsak linux - musi ist aj bezna. Nie, blokovali - resp. nemali skompilovane bezne dstuplne drivery. Bolo treba rozbehat SamyGO (alternativny FW). Velmi by som sa necudoval, keby moznosti USB 3.0 portu na TV boli znacne limitovane na vendor HW + USB storage. Ale vsak vyskusaj. Prinajhorsom, ked to nepojde, cez usb-c -> usb-a sa ti to podari pripojit k mobilu :-)
  Odpovědět
#10
sietovka v tychto Tv je len "povinna" jazda. Dost casto su vyvedene tak, ze sa ak tam zapojite kabel, tak musite mat tv pomaly 10cm od steny. Navyse tam davaju USB-2 sietovku, ktora nezvladne ani tych 100Mbps ale len 80Mbps ... takze ak ti to dalo 90Mbps tak to mas celkom uspech. Ak mas doma kvalitnu wifi, tak odporucam skusit 5GHz pasmo, kde dostanes lepsie cisla ak si blizko routru.
Viac info o Instalacii/Aktualizacii najdes na tomto linku.
  Odpovědět
#11
(28.06.2020, 19:06)Aduko Napsal(a): Cache mam nastavený už dávno cez doplnok Xanax. Filmy mi idú v pohode aj v 4K, len ma zarážala tá rýchlosť pri speedteste. Je smutné, že v TV dnešnej doby, kedy je sú na optike podstatne vyššie rýchlosti dajú Lan porty so 100Mbit/s, ale takejto hlbšej analýze som sa pred kúpou nevenoval.
Xanax je vyborny, aj ja ho uzivam
  Odpovědět
#12
Trochu som googlil a neviem sa dopracovať k tomu, či by fungoval ten LAN - > USB 3.0 prevodník. Pretože ako písal kolega vyššie, či to sony nejak neblokuje.

Čo sa týka @Bbaron, tak mam optiku od Telekom, 600Mbit/s a s tým aj router od nich Tp-link Archer C2 s podporou 5GHz pásma. A to asi nebude nič extra. Nemal som čas vyskúšať pripojenie wifi na 5ghz pásme a pustiť speedtest, takže to ešte vyskúšam. Net som hneď pripájal do lan, keď som kúpil TV.
  Odpovědět
#13
LAN je istota. WiFi je smrt Big Grin ja som ten router od telekomu "vyhodil" a dal som si tam asus. Dokonca som si kupil aj Asus GT-AX11000 ale ten mal upraveny FW s VPNkou a tak som ho vratil, lebo mi modifikoval dolezite casti konfigu pre VPNku, ale inak bol super. TV mam samozrejme pripojenu LANkou a aj nvidia shield mam pripojeny kablom. V obyvacke mam 10x LAN Big Grin
TV s androidom nemaju dobre LAN, davaju tam 100Mbps sietovky do USB-2, ktore v priemere dosahuju 80Mbps a to je strasne malo. Cez WiFi pritom tie telky dosiahnu cez 5GHz pasmo aj 200Mbps a to uz na 4K HDR urcite staci.
Viac info o Instalacii/Aktualizacii najdes na tomto linku.
  Odpovědět
#14
Já mám koupený EVOLVEO MULTIMEDIA BOX M8 černá a kupodivu má 1gbit síťovku a 4k no problemo Smile
  Odpovědět
#15
Páni, keby som mal toľko znalostí pred pol rokom, čo mám teraz z tejto problematiky, tak určite idem do iného TV + Nvidia Shield 🤣
  Odpovědět
#16
Tiež som premýšľal nad tým prevodníkom USB3 - Lan. (Mám Sony Tv 65xe9305.) Mal som ho pripojený na kábli (domáca sieť 1gbit/s). Teraz je na 5g ale tie rýchlosti nie sú tiež žiadny zázrak . Down okolo 220 a up okolo 140. S tým prevodníkom je to komplikované. Údajne musí podporovať systém android tv ale tie čo som našiel podporujú len boxy Xiaomi. Problém je ten, že ak sa TV vypne, prevodník sa pri zapnutí TV sám neaktivuje. Treba ho vytiahnuť a opäť zapojiť.
  Odpovědět
#17
Ja mám Sony KD55XG8596 a to isté som našiel na nete aj ja, jednoducho nie je zaručená kompatibilita toho prevodníka s našimi TV. Všetky sú vyrábané pre Mi Boxy, lebo nemajú ethernet port.
  Odpovědět
#18
Ja mam Sony XG9505 100mbps a 4k HDR okolo 50GB idú v pohode, či ráno ci večer. A tých filmov nad 60gb zas toľko není, tak neviem načo prevodník, keď už tak 5ghz WiFi a po probléme
  Odpovědět
#19
@"BBaron" Neplánuješ do matrixu dať možnosť meranie rýchlosti, niečo podobne ako bola stará verzia dosť mi to tam chyba a čo je speed v kodi ten meria globálne, ja len preto aby som vedel či môj poskytovateľ internetu nebrzdi kra server ako je to u webshare tam to brzdi a trend je taký že sa pridávajú časom viac a viac poskytovateľov internetu
TV OLED 55 + Kodi - Soundbar HW-Q990B - Box Homatics 4K plus + CoreELEC  
  Odpovědět
#20
@"JL1" ten speedtest tam je ... len je taky "malinky" raz za tyzden (alebo ak sa zmeni provider) sa zmeria rychlost pre automaticky vyber streamov. Stahuje sa ale len 4MB subor. 4MB subor sa stahuje aj pri inputstream adaptive, aby sa zmerala rychlost a vybralo to spravne rozlisenie.
Viac info o Instalacii/Aktualizacii najdes na tomto linku.
  Odpovědět


Přejít na fórum:


Uživatel(é) prohlížející tohle téma: 1 host(ů)