• 0 Hlas(ů) - 0 Průměr
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
HDR10/DolbyVision
#21
(29.04.2020, 16:50)karci78 Napsal(a): TV samozrejme HDR podporuje,nechám to na auto,hdr aj far.priestor....velký rozdiel v tom nevidim...hold taký prechod ako z VHS na DVD už asi nebude nikdy...takže ani sláva DVD sa už nebude opakovať....
praveze rozdiel je vidno,pri obycajnim 4K a HDR10. Na mojej SONY KD65XG9505 je rozdiel obrovsky pri pozerani HDR10 . Akeby si mal moznost pozriet rozdiel medzi HDR10 a Dolby Vision ,tak o tom "prechode" by som sa uz potom nezmienil,radsej  Wink
  Odpovědět
#22
(29.04.2020, 21:49)Marek71cz Napsal(a): Jo, novější Sony tuším od řady XF9xxx už podporují i Dolby Vision. Akorát obsah je snad jenom na BluRay, ve Stream cinema jsem nenarazil. Tam jsou HDR10 ripy už docela běžné a na slušné TV je to poznat. Jinak nemá smysl si 4K HDR vůbec pouštět, pokud na to není adekvátní TV, protože uživatelé jsou z toho zmatení a říkají že HDR je nanic, přitom jenom nemají správný HW.
Ted delam pokusy s DV. existuje kontejner ktery slozi jak video stopu tak DV do jednoho mp4(zvuk to umi pouze ac3 pze dolby Smile).
vcera sem narazil ze posledni verze mkv kontiku rozezna dv stopu a dokaze ji nalepsit k videu a udela z toho .ts
kodi samozrejme zatim toto neprehraje (myslim ze to bude placennim dolby). co sem vycetl tak to umi nvidia a v tv pouze origo prehravac (android video). me se to tedy prehrat zatim nepovedlo. jedine kdy sem videl overlay DV byl ten test soubor co jsem posilal vejs. o vejkendu zkusim laborovat stim mkv a uvidime.
dalsi co jsem nasel je ze to snad umi prehrat PLEX, ale nevim zda streamovane a zda neni podminka plex+shield.
na bluray je film ulozen v jednom souboru ale obsahuje 2 video stopy asi tedy bd prehravac to pak slepi? nebo tv jen rozezna obe stopy pouze po hdmi? 
Bavi me se v tom vrtat, je jasne ze obsah na sc jen tak nebude, ale pokud je nekde komplet bd jak v isu nebo soubory, tak stopy obsahuje (pokud je film tedy v DV). 
Nevim jak nove XG sonky, mozna ony uz maji podporu z disku preluštit DV stopu? mozna androjd 9?
65xf9005, NASA PC
  Odpovědět
#23
mám v pc dva  super programy - platené .  aieesoft video converter a iskysoft video converter a ani jeden z nich nemá    nastaviteľnú položku audio  DTS pre MKV . a aj to  je max 320 kbps . možno pri nastavení ako original .
BD  je súbor m2t  ,tak  tam je  aj  DTS .


Přiložené soubory Miniatury
   
♕♕♕♕
  Odpovědět
#24
(29.04.2020, 18:04)DonRicardoBoss Napsal(a):
(29.04.2020, 16:50)karci78 Napsal(a): TV samozrejme HDR podporuje,nechám to na auto,hdr aj far.priestor....velký rozdiel v tom nevidim...hold taký prechod ako z VHS na DVD už asi nebude nikdy...takže ani sláva DVD sa už nebude opakovať....
praveze rozdiel je vidno,pri obycajnim 4K a HDR10. Na mojej SONY KD65XG9505 je rozdiel obrovsky pri pozerani HDR10 . Akeby si mal moznost pozriet rozdiel medzi HDR10 a Dolby Vision ,tak o tom "prechode" by som sa uz potom nezmienil,radsej  Wink

Přesně tak, HDR je brutální skok ve kvalitě obrazu. Už 500nits začíná vypadat podstatně lépe a nad 800nits to začíná mít pořádné koule Wink U her ani nemluvě, tam je to vyloženě pecka. Nevím jak to zvládají ostatní značky ( teda krom samsungu, ti mají HDR+ a to je totální kentus, vše jen napálí na max což s hdr nemá nic společného), ale u Sony pekelně dobře funguje u SDR obrazu xtended dynamic range, bohužel je to použitelné jen u dabovaných filmů, protože při titulcích pak dochází k šílenému bloomingu. Co tato funkce dokáže udělat s SDR zdrojem to je fakt síla, normálně bych se často i hádal jestli to není HDR.. Samozřejmě pokud má někdo telku do 400nit, tak tam se o HDR nedá vůbec mluvit z toho pak plynou fámy, že HDR je k ničemu..
  Odpovědět
#25
(29.04.2020, 08:10)zsarauer Napsal(a): @karci78:
Barvy takové být nemají. Řešilo se to na jednom zahraničním fóru. Mě se to také dělo, protože mi procesor tv-boxu nepodporoval HDR.
Nyní s ODROIDem N2 je všechno v pořádku a zjistil jsem to jak podle sytých barev tak také mi sama televize ukáže na začátku přehrávání ikonu HDR.
Zkusil bych tedy ten kabel (2.0 , 2.1) , jestli ten vstup podporuje HDR (už tady psal) a pak také jestli samotná TV podporuje HDR (ne 4k).
sorry ale us 2hodiny hladam ako napisat  a kde ze ten strim cinema mi prestel fungovat
  Odpovědět
#26
Začni zde - https://forum.cder.sk/thread-26.html
1x X96 MAX+ → Android 9.0 → Kodi 19.1 \ 1x PC → Windows 10 → Kodi 19.1 \ 1x H96 Pro+ → Android 7.1 → Kodi 19.1 \ 1x Beelink GT1 → Android TV 7.1 → Kodi 19.1
  Odpovědět
#27
Takýto istý problém mám aj ja na Android TV Philips,neviem co sa prihodilo,pred nejakým časom ešte na starej Stream cineme to išlo krásne HDR krásne sýte farby,teraz sú vyblednute,nevýrazné,pritom TV zdetekuje HDR,resp HDR 10+.Vo full HD je obraz super.
  Odpovědět
#28
Mam taky istý problém ako formel keď zapnem film ktorý podporuje HDR tak zdetekuje HDR ale občas je taky tmavý farby úplne nevýrazné neviem ci je to vadna tv alebo je to iný problém.
  Odpovědět
#29
na dost vela TV treba zapnut HDR na HDMI cez ktore mate zapojene zariadenie. Treba mat na to spravny kabel a spravne ponastavovane dalsie veci. Ak to vsetko nesplnite, tak ten obraz nebude spravny. Potom asi zalezi aj na telke aku mate .... nepisete ziadne detaily, takze vam tazko niekto pomoze.
Viac info o Instalacii/Aktualizacii najdes na tomto linku.
  Odpovědět
#30
BBaron ja mam Kodi priamo v TV tak asi netreba nič zapínať cez HDMI ak sa nemýlim. Mam android tv PHILIPS 50PUS8505/12 už som sa snažil hľadať v nastaveniach ale neúspešne.
  Odpovědět
#31
@"Gomesss" ja cakam na tohtorocne TV od philipsu, aby som si kupil novu TV, lebo stara sa mi pokazila. Teraz pouzivam shield + samsung. Na samsungu som musel nastavit pre HDMI podporu HDR. potom som musel nastavovat shield. KODI uz malo HW podporu pre shielda. Ja mam este pred shieldom receiver, ktory ale nevie ani 4K, takze som to este musel poriesit ... proste strasne vela som toho riesil, aby som mal to HDR a nie vzdy to islo...ale to boli zaciatky s HDR. Dnes uz to s KODI 19 slape v pohode. Samsung nema Dolby Vision, takze to u seba neviem nijako otestovat. Streamy by mali byt oznacene HDR formatom, ktore v sebe maju a rovnako tak by mali mat oznacene aj audio.
Co som pozeral streamy, tak jeden jediny je oznaceny ako Dolby Vision (https://stream-cinema.online/film/archer 11x3 v 1080p 463.14 MB) ... ziadny dalsi som tak oznaceny nenasiel. To, ze to netflix v takom formate vysiela je jedna vec, druha vec je, ci to niekto dokaze grabnut. Ja si z netflixu dokozem do iPhonu ulozit stream, ale z iphonu ho uz samozrejme neviem dostat Big Grin ... a ak mam pravdu povedat, tak to nedokazem ani s DVD / BD lebo nemam ani mechaniku Big Grin
Viac info o Instalacii/Aktualizacii najdes na tomto linku.
  Odpovědět
#32
BBaron prepáč som s toho úplne mimo ale opýtam sa ta tak jednoducho je možné aby som si na tv pustil HDR film a aby tie farby boli normálne alebo tak ako mi to ide lepšie to už nebude všade po nete som čítal ze aké je HDR úžasné ale moje také veru není neviem ci to je TV ze od nej moc chcem. Ale zistil som ze aj keď nájdem na YouTube HDR video tiež mi tam dole vyskočí prehravanie HDR ale oproti FHD sú tie farby také nevýrazné obraz tmavý asi to bude vadna TV.
  Odpovědět
#33
@"Gomesss" u HDR prave naopak farby su krasne site, nieco mas spatne nastavene, aky box mas a tv
TV OLED 55 + Kodi - Soundbar HW-Q990B - Box Homatics 4K plus + CoreELEC  
  Odpovědět
#34
JL1 nemám žiadny box Kodi mam priamo v TV. TV j3 nová obávam sa že bude asi vadna .
  Odpovědět
#35
@Gomesss, Pozeral som tvoju tv na stránke displayspecs a tam sa píše, že má jas 400cd/m2 (nits), skus ísť na prvú stránku v tomto príspevku a istý Neis tam písal, že pokiaľ ma telka malý jas, tak to HDR zvykne stáť s prepáčením za hovno. Moja TV má ak sa nemýlim buď 500, alebo 600 a obraz je krásny a aj farby sú sýte. No v budúcnosti by som určite išiel do vykonnejsieho, nakoľko niekedy to cez deň aj tak nestačí a je to ozaj trošičku tmavšie.
  Odpovědět
#36
@"Gomesss" ja mam tiez HDR telku a farby su v pohode. Ak som nemal zapnute HDR na HDMI, tak som mal praveze opacny problem a to ze boli farby so sedym privlastkom ... takze vyblite .... ale ked som to potom spravne nastavil, tak je to nadhera az nato, ze mi odislo podsvietenie v srtede dole a radsej kupim novu telku, tato moja je uz stvor rocna babicka Big Grin
Viac info o Instalacii/Aktualizacii najdes na tomto linku.
  Odpovědět
#37
Aduko vďaka ze si mi to vysvetlil nejako som tušil že to bude tým ze ta TV není dosť kvalitná niečo som si teraz o tom precital a áno máš pravdu aspoň nemusím premýšľať ze ci ju dat reklamovať. A do budúcna viem keď budem kupovať novú na čo si dať pozor. Aj keď som vážne nečakal ze keď si človek kúpi 4K TV z HDR ze to bude mať taký problém pri prehrávaní. Keď som ho kupoval tak som si o ňom čítal recenzie a ľudia ho chválili aj HDR tak neviem bud som ja moc náročný alebo ty ľudia čo tam písali malo náročný.
  Odpovědět
#38
@"Gomesss" ja teraz riesim podobny problem s autom Big Grin som si pozical jedno auto na tyzden, ktore novinary vychvalovali (aj ked ho mali pozicane iba na hodinu) no, ja som po hodine bol sklamany ... teraz skoro po tyzdni to je uz lepsie ... kiez by sa dali takto pozicat aj telky ako auta skor ako si nejaky ten TV kupis. Predsa len tie TV dnes niesu nijak lacne....niekto za tu cenu kupi uz aj auto Big Grin
Viac info o Instalacii/Aktualizacii najdes na tomto linku.
  Odpovědět
#39
BBaron hej bolo by to super mat moznost si niečo takto poziciat overiť a až potom sa rozhodnúť ci to kúpiť minulý rok som takto riešil problem z notebookom toľko som vyberal až som nakoniec kúpil a potom trochu banoval. Teraz zase toto s TV chcel som Android TV mal som pred tým Philips a tak rozhodovanie bolo ľahké žiadne káble žiaden box všetko mam v TV a stačí jeden ovládač všetko beží rýchlo som snou spokojný až na to HDR.
  Odpovědět
#40
@"Gomesss" ja cakam na tohtorocne Pilips telky, budu mat paradny mediatek CPU, ktory by sa mal vykonom priblizit shieldu. Taka telka uz za to stoji a mozem shielda posunut dalej....
Viac info o Instalacii/Aktualizacii najdes na tomto linku.
  Odpovědět


Přejít na fórum:


Uživatel(é) prohlížející tohle téma: 2 host(ů)