• 0 Hlas(ů) - 0 Průměr
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
HDR10/DolbyVision
#41
BBaron a na ako telku čakáš už je v predaji?
  Odpovědět
#42
cakam na https://www.flatpanelshd.com/philips_pml9506_2021.php len este nieje ani znama cena ... ale snad ma manzelka nezabije az bude znama ta cena Big Grin ... je to miniLED ci co ... a samozrejme, ze 65"
Viac info o Instalacii/Aktualizacii najdes na tomto linku.
  Odpovědět
#43
BBaron s tými manželkami to je problém poznám to.. ja teraz rozmýšľam ze by som oživil tu starú tv nejaký Android boxom len neviem akým.
  Odpovědět
#44
neviem, ci to pomoze cez box pustat ... ale ja by som isiel do toho: https://www.geekbuying.com/item/MECOOL-K...56422.html mam ho doma ako "nahradu" keby sa pokazil shield.
Viac info o Instalacii/Aktualizacii najdes na tomto linku.
  Odpovědět
#45
@BBaron daj si pozor na audio ak pouzivas AVR budes mat problem z TV z androidom, osobne som sa nestretol certifikovanym androidom ci TV alebo BOX kde by sli vsetky kodeky  Dolby Atmos zaclenuju spolu najnovsie DD+ pred tym to bolo True HD najnovsie chyba podpora  Dolby True HD a uz ti to pojde len stereo za dalsie DTS-X tiez nie je pojde ti ako DTS, mal som i ja nvidiu shield a je to zatial jediny box ktory nema tie to problemy , a ver ze ked kupis tu tv z androidom budes si priat aby tam ten android nebol, lebo i tak budes pouzivat NS, vlastna skusenost ( bavime sa o kodi nie o androide ako takom ten to vie ale cez kodi to uz nejde)
TV OLED 55 + Kodi - Soundbar HW-Q990B - Box Homatics 4K plus + CoreELEC  
  Odpovědět
#46
@"Gomesss" ten tvoj tv asi nebude v poriadku,ja som pokusne kupil Xiaomi mi tv 4s a to ma jas nejakych mizernych 220 cd/m2 a HDR tam frci ku podivu uplne v pohode. Ale na doma som si kupil sony xh90 55 a 75 palcov a som uplne nadseny,najprv ten vacsi a potom hned aj ten mensi,vsetko funguje vyborne ,aj KODI kniznica cez NAS,mozem odporucit a ma to asi najlepsie dialkove,ake som kedy mal,len som musel dokupit podsvietene.
  Odpovědět
#47
@"peterb" no super a teraz si mi nasadil chrobáka do hlavy neviem ako by som som to zistil ze ci je ta moja tv v poriadku pošlem ju niekde do servisu tam bude mesiac a príde mi naspäť a povedia ze je v poriadku...
  Odpovědět
#48
@"JL1" dik za varovanie, teraz to mam v podstate rovnako, lebo cez AVR mi nejde DTS HD atd... nova telka ktoru chcem by uz mala mat jeden HDMI s eAVR, ktory by mal tieto moderne kodeky podporovat.

@"Gomesss" sprav foto nejakeho filmu a hod to sem ... skusime to pozriet aspon takto ... ale nech je na foto aspon nieco vidiet a nie cernoch v tme ;-)
Viac info o Instalacii/Aktualizacii najdes na tomto linku.
  Odpovědět
#49
@"BBaron" mam doma TLC kde je tiez eARC ale v prostredi kodi pusti max DD+ ale DTS iba ako stereo ale cez android prehravac pustim nejaky stream co mam na disku tam uz idu vsetky audio stopy , výrobca sise deklaruje audio podporu skoro na vsetko ale len v androide nie v kodi
TV OLED 55 + Kodi - Soundbar HW-Q990B - Box Homatics 4K plus + CoreELEC  
  Odpovědět
#50
@"BBaron" vedel by si mi poradiť kde najlepsie objednať taky android tv box z objednavanim zo zahraničia nemám žiadne skúsenosti tak by som potreboval poradiť niečo overené.
  Odpovědět
#51
@"Gomesss" odporucam ti kupit radsej shielda a mas po problemoch. Budes mat aj updaty atd...nebudes musiet riesit rozne navody atd. Fakt sa to neoplati (z mojho pohladu som s tym velmi spokojny. Co som mal cinske krabicky, tak som sa tam s tym strasne trapil a riesil hluposti a stratil som strasne vela casu. Potom som kupil shield od nvidie a len si uzivam KODI a android. V podstate uz ani nepouzivam TV / STB ... vsetko ide len cez shielda).
Viac info o Instalacii/Aktualizacii najdes na tomto linku.
  Odpovědět
#52
Caute, mam problem s HDR na Philips Android TV. Po cerstvej instalacii KODI a SC na novej telke (55oled705) som skusal HDR videa a isli v pohode. Medzitym sa prihlasila aktualizacia systemu a po nej mi to uz tie videa neprehrava korektne. Obraz je velmi "biely", farby su doslova invertovane. Stretli ste sa s tym niekto? Je to problem vyslovene suvisiaci s tym updatom TV alebo je problem niekde v nastaveniach KODI. Dakujem.
  Odpovědět
#53
(16.08.2021, 22:29)elgorn Napsal(a): Caute, mam problem s HDR na Philips Android TV. Po cerstvej instalacii KODI a SC na novej telke (55oled705) som skusal HDR videa a isli v pohode. Medzitym sa prihlasila aktualizacia systemu a po nej mi to uz tie videa neprehrava korektne. Obraz je velmi "biely", farby su doslova invertovane. Stretli ste sa s tym niekto? Je to problem vyslovene suvisiaci s tym updatom TV alebo je problem niekde v nastaveniach KODI. Dakujem.
Tak pomohol restart TV, aj s odpojenim od napajania. Tak keby mal nahodou niekto podobny problem...
  Odpovědět
#54
Ahojte, obnovim temu s velmi tmavymi HDR videami na Philips Oled TV. Situacia je takato:
- Kodi bezi priamo na Android TV 65OLED705, cize odpadaju problemy s hdmi kablami a podobne
- Ked pustim HDR video zo StreamCinema na KODI, TV spravne detekuje format (zatial len HDR10/HDR10+, film s inym formatom som na StreamCinema zatial nenasiel)
- Problem je, ze vsetky HDR videa su prilis tmave. Ked pustim SDR verziu daneho filmu, obraz je paradny.
- HDR videa vo vsetkych inych appkach ako Youtube, Netflix, VLC idu v pohode
- Tip s restartovanim TV od kolegu nadomnou nepomohol.
- KODI aj TV su aktualizovane na najnovsiu verziu.
- Z problemu podozrievam Kodi, ale v nastaveniach som nic relevantne nenasiel.
- Taktiez je mozne, ze existuje nejake zazracne nastavenie v TV ktore by moj problem riesilo, ale kedze TV mam len kratko, este s nou nie som uplne zoznameny. Vzhladom na to ze ostatne appky prehravaju HDR v poriadku, chyba bude skor na strane Kodi.

Mate niekto nejaky tip, co by ten tmavy HDR obraz mohlo sposobovat? Obzvlast majitelia Philips OLED TV?

Vdaka.
  Odpovědět
#55
@"jabastar" toto bude podla mna celkom problem. Moc vela ludi nema OLED Big Grin
Viac info o Instalacii/Aktualizacii najdes na tomto linku.
  Odpovědět
#56
Hm, zacinam sa pohravat s myslienkou, ze mozno cakam od HDR nieco ine ako to v skutocnosti je. Mozno cakam, ze to bude omalovanka a wow efekt, ale v skutocnosti to je nieco, co vyzera prirodzenejsie. 

Zatial pozorujem dva druhy HDR obsahu: 
1. zabudovane aplikacie Youtube, Netflix, VLC: HDR videa su farebne az presatruovane, dalo by sa povedat ako demo videa v predajni, wow efekt
2. kodi a ps4: HDR videa su nudne a tmavsie, v porovnani s non-HDR

Najskor som podozrieval, ze to bude len problem Kodi + Android v TV s nejakym exotickym cipom. Ale potom ma zmiatol HDR mod na PS4. Hry v nom vyzeraju nudnejsie ako ked vypnem HDR. 

Chystam sa spravit este zopar testov: 
1. skusit obist stream cinema a pustit cez KODI nejake referencne demo videa z USB alebo NASu
2. skusit HDR na PS4 bud z Blu-ray, alebo zase Netflix/Youtube

Dam vediet ako som dopadol, ked si najdem trosku cas. Stale som si nie isty, ci je ten nudny tmavy HDR prejav sposobeny zdrojom, alebo obsahom. 
  Odpovědět
#57
ja ked na svojom LED samsungu zapnem HDR, tak je tam vidiet rozdiel...ale video nieje tmavsie. Je bud svetlesjeie, alebo aspon rovnako svetle. Ale su nejake "miesta" kde su tmave sceny, ktore su v SDR svetlejsie, to je pravda. Strazci galaxie su tomu prikladom, lebo tam maju vesmri atd... no a ked su na lodi a z okna "presvita" slnko, tak to slnko je "ozarujuce" su to take malickosti, ktore robia ten film HDR. Skus zapnut tilky na HDR obsahu, ked ti budu vypalovat oci, tak to HDR funguje .... fakt tazko povedat. Mne napriklad na shielde na youtube HDR nefunguje, proste mi ho nezapne. Na netflixe neviem povedat, ze co je v HDR Big Grin PS5 mi pise, ze moja telka nepodporuje HDR Big Grin ale mam original kabel od nich
Viac info o Instalacii/Aktualizacii najdes na tomto linku.
  Odpovědět
#58
(21.09.2021, 18:01)jabastar Napsal(a): 1. zabudovane aplikacie Youtube, Netflix, VLC: HDR videa su farebne az presatruovane, dalo by sa povedat ako demo videa v predajni, wow efekt
Jediny rozumny test je staihnuty jeden HDR subor prehrat vo VLC a v KODI , ak teda VLC to dá.
  Odpovědět
#59
Hral som sa s TV dalsie dva dni a moje zistenie je nasledovne: vsetko funguje v poriadku. Pustil som si ten isty HDR film na Netflixe aj na Kodi. Takisto som si pustil nejake HDR demo cez VLC aj cez Kodi. Vysledok je taky, ze obraz bol rovnaky.

Problem asi bol, ze pre non-HDR obraz vybrala telka nejake nastavenie, ktore ten non-HDR zdroj zvyraznovalo, saturovalo, a celkovo robilo wow efekt. Kdezto HDR profily v telke su asi ovela presnejsie nakalibrovane, a tym padom obraz uz nebol taky wow. Druhy problem je, ze som HDR skusal na serialoch ako Loki, alebo Mandalorian, a tam tie sceny boli skratka tmave.

Cize pouceni je: neskusajte non-hdr a hdr verziu toho isteho filmu hned po sebe. Pretoze ociam sa samozrejme pacia omalovanky. Ale ked uz pozeram nejaky HDR film 10-15 minut a oci sa prisposobia, tak je ten obraz super. Smile
  Odpovědět
#60
Zaujímavé skúsenosti ďakujem za zdieľanie  Wink
  Odpovědět


Přejít na fórum:


Uživatel(é) prohlížející tohle téma: 1 host(ů)